top of page

תובנות על חיבורי חומרוח

סקירת החיים שלאחר המוות Life Review

עודכן: 20 באוק׳ 2024

סקירת החיים היא אחת הפעולות החשובות שנשמה עושה לאחר סיום פרק החיים בגוף בכדור הארץ.

כפי שמתנהל תחקיר לטובת שיפור ביצועים בחברה עסקית, בצבא ואפילו בטבע כחלק מתהליך התפתחות אבולוציוני, כך נשמה צופה בסרט החיים שלה לומדת ממנו ומפיקה תובנות לקראת שיפור ביצועים בגלגול הבא.



סקירת החיים שלאחר המוות מנקודות מבט חדשות:

המימד השלישי, כדור הארץ הפיזי בו אנו חיים, מאפשר לנו לחוות נקודת המבט ליניארית מוגבלת. לכן רובנו לא מודעים להשפעת התהליכים שאנו עוברים ברמה האנרגטית בעצמנו והשפעתם על אחרים. לרוב קשה לנו "להכנס לנעליים" של אדם אחד ולהבין מה הייתה ההשפעה של המפגש בנינו. יש בהפרדה הזו סוג של תועלת משום שהיא שומרת על עצמאות הפעולה שלנו כחלק מנאמנות לחוזה הנשמה. ומצד שני, חשוב שנבין כיצד והאם התנהגות ארצית שלנו שרתה את הצמיחה שלנו ושל אחרים. במילים אחרות עד כמה הצלחנו לייצר תדר גבוה בחיים הארציים שלנו, עד כמה הצטיינו בלימוד החוויה. את התובנות האלה אנו מקבלים בסקירת החיים שלאחר המוות משום שהיא מאפשרת לנו לחוות את מה שאחרים חוו בעקבות המפגש עמנו בדרך הכי אובייקטיבית שניתן (למרות שהכל סובייקטיבי ובעיני המתבונן). קשה לנו לקבל נקודת מבט גובהה כשאנו חיים בגוף חומר, אפילו אם אנחנו אנשים רגישים מאוד. סקירת החיים מאפשרת לנו להרחיב את נקודת המבט, לקבל מודעות להשלכות של המעשים שלנו. המילה השלכות יכולה להתקבל כשלילית, אבל היא ניטרלית בעיני - סיבה ותוצאה: עשיתי ככה והתוצאה היא ככה.


סקירת החיים היא לא עונש על תפקוד לקוי

בעבר שכר ועונש היו כלי שליטה אפקטיביים כאשר האנושות הייתה בחיתוליה מבחינת התפתחות תודעתית והיה צורך "מקל וגזר". כיום, רוב האנשים יודעים שרצח, אונס, גניבה ומעשים שליליים כלפי אחרים פוגעים ומייצרים תדר שלילי. יש עדיין מקרים בהם נשמות לוקחות על עצמן תפקיד של שליטה, כפייה, ויצירת חוויה שלילית אצל אדם אחד, אך תמיד המטרה היא למידה והתפתחות. בעתיד לא נזדקק לכלי כפייה פיזיים ונצליח לייצר התפתחות תוך כדי קונפליקטים, אך הם יהיו יותר מעודנים. כלומר לא נצטרך להעליב אחד אתה שני, המלחמות יהיו פחות רגשיות. נוכל לערוך סיעור מוחות, חשיבה, שיכנוע והכרעה לכיוון החכם והמפתח ביותר. כאשר האגו שלנו (האני שלנו - אין מטרה לבטל אותו), יהיה מספיק מפותח ולא נעלב כאשר מישהו ניצח אותנו, נוכל להתפנות ללמידה, חשיבה והתפתחות. מאבקים וקונפליקטים תמיד ישארו כלי התפתחות בכדור הארץ משום שקונפליקט מיצר תנועה, חיכוך ולמידה.


תכנון הגלגול הבא וקבלת עזרה ממדריכים

על בסיס סקירת החיים נשמה בונה לעצמה את החוזה הנשמתי בגלגול הבא. נושאים שלא השלימה בגלגול קודם או שתוצר החוויה שלהם היה לא מיטבי (מבחינת תוצר אנרגטי) ישובצו כחוויות אישיות לצד חוויות עם אנשים אחרים שיש לעבור וללמוד מהן. בדרך כלל נשמה תתייעץ עם המדריכים שלה לצורך תכנון החוזה הנשמתי, למשל בנושא כמות השיעורים אישיים שכדאי לה לקחת על עצמה או למידה מערכות יחסים עם אנשים קרובים ופחות קרובים. נקודת המבט של המדריכים מאפשרת לקחת שיעורים בצורה מאוזנת שתאפשר לנשמה ללמוד מהם מבלי לקרוס. קירסה יוצרת עיכוב ובזבוז אנרגטי. תהליך בחירת השיעורים הינו ניחוש מושכל, לא רגשי וזו נקודה חשובה. כאשר נשמה בוחרת שיעורים היא אינה יכולה לדעת כיצד תרגיש בזמן השיעור הארצי בכדור הארץ משום שמערך רגשי ניתן לחוות רק בכדור הארץ - בחווית חיים תלת מימדית. לכן לפעמים נשמות מאתגרות את עצמן עם חוזה נשמתי מורכב וקשה שחשבו שיוכלו לעמוד בו. כאשר הן באות לכדור הארץ הן מופתעות ומתקשות לעמוד בעומס הרגשי שהרבה פעמים מביא לסטייה מהתסריט המקורי, בזבוז אנרגטי וייאוש. תפקיד המדריכים הוא לאזן ולסייע לנשמה להחליט אילו שיעורים כדאי לה לקחת על עצמה, כך שתוכל לעמוד בהם ולהמשיך לצמוח. נשמות מפותחות פחות זקוקות לסיוע ממדריכים, הן מסוגלות לבצע סקירה עצמית, למידה והסקת מסקרנות לגלגול הבא.


חוויה שמוצתה, נלמדה ועברה בהצלחה בגלגול הקודם לא תשובץ כאתגר לימודי בגלגול הבא. חוויה שהושלמה כוללת בתוכה נוסחה אנרגטית של חיבורי יסודות אש, אוויר, מים ואדמה בתדר מספיק גבוה שמכיל בתוכו אהבה והבריאה יכולה להשתמש בו להמשך התפתחותה. חשוב להבין שעצם התוצר האנרגטי של החוויות שלנו נאסף, נאגר ולמעשה מזין את הבריאה כלומר אנו מפתחים את עצמנו כישויות עצמאיות ובד בדד מזינים ומפתחים את הבריאה.


ומה קורה לנשמה סיימה ללמוד את כל השיעורים שלה? על זה אכתוב באחד הפוסטים הבאים, כדאי להרשם ולקבל עדכונים, כאן>>


Comments


צור/י קשר

הנה פרטי הקשר שלי
  • ערוץ יוטיוב - דני גולן, לימודי מודעות ותודעה
  • דני גולן בפייסבוק
  • דני גולן בטיקטוק
  • אינסטגרם דני גולן

תודה על הפרטים, הודעתך נשלחה בהצלחה ואשוב אליך בהקדם

תקנון האתר

כתובת: המצפור 20, כמון

© כל הזכויות שמורות לדני גולן Dango - לימודי מודעות ותודעה

bottom of page